fredag den 26. januar 2018

illy kaffe

illy

illy måske den mest kendte espresso kaffe i verden. En ting er sikkert: den er uden tvivl italienernes favorit. Årsagen til dette ligger i kærlighed og en passioneret vilje til, at gøre denne kaffe, verdens bedste espresso kaffe. Illy’s kaffe har siden 1934 præget de italienske gader og stræder og dette familieejede kafferisteri har sidenhen været alles foretrukne inden for italiensk espressokaffe. Illy kører nu på 3. generation, en generation der udelukkende har intentioner om, at gøre Illy kaffe endnu mere populært, verden over.
Illy bønnen er en 100 % arabica blanding fra 9 forskellige områder, der hver især giver sin smag til kaffen. Smagen er kendetegnende ved at være sød og med noter af chokolade, ristet brød, karamel, honning samt en skøn aroma af blomster og frugt.

Historien


Det var rent faktisk en Ungarsk-født herre ved navn Francesco Illy der startede det hele. Han kom til Trieste, Italien, Adriaterhavet havneby, efter Første Verdenskrig . Her studerede han økonomi, men rejste senere til Wien for at finde arbejde. Efter kort tid fandt han ud af, at hjertet bankede mest for Trieste, og han vendte tilbage til byen han elskede, blev gift og startede en virksomhed, der leverede kakao og kaffe til det italienske folk. Der gik dog ikke længe før sidstnævnte blev han eneste fokus, en ting mange er glade for, den dag i dag.
Faktisk gik det hen og blev en lidenskab for den kære Francesco Illy, så meget at det smittede tydeligt at på hans efterkommere. I 1988 opfandt den nye generation et computerbaseret overvågningssystem af hver enkelt kaffebønne, der opdager og eliminerer enhver bønne, der ikke lever op til illys strenge og høje standarder. Dette system fik de i øvrigt også patenteret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

BKI kaffe

BKI kaffe blev grundlagt i 1960 BKI kaffe blev grundlagt i 1960 af en herre ved navn Svend Mathiesen. Faktisk begyndte det hele med, at de...