fredag den 26. januar 2018

Nikkelallergi? Hold dig fra billige kaffemærker

Billige kaffemærker

Billige kaffemærker kan indeholde helt op til syv gange mere nikkel og helt op til dobbelt så meget koffein som dyrere mærker. Påstanden kommer fra en undersøgelse, hvo der er testet 12 forskellige kaffemærker. Undersøgelsen viser følgende resultater:
De billigste kaffemærker viste sig at indeholde 15-21 mikrogram koffein pr. gram kaffe og de dyrere kaffemærker 12-13 mikrogram koffein pr. gram kaffe.

Som om det ikke var nok

Det viste sig, hvilket kom ud over formålet med den egentlige undersøgelse, at der var færre arabica-bønner i de billigste kaffemærker.

Ydeligere info fra undersøgelsen viste


At kadmiumindholdet var mindre end 10 mikrogram pr. kilo i samtlige sorter og blyindholdet var mindre end 20 mikrogram pr. kilo. Der var dog enkelte af de dyrere mærker indeholdt dog mellem 21 og 33 mikrogram bly.
Den forskel der fremkom af undersøgelserne ift koffeinindholdet skyldes, at der er et mindre indhold af arabicabønner og større indhold af robustabønner i de billige kaffemærker. Nikkelindholdet kan påvirkes af bl.a jordbund, gødning og ukrudtsbekæmpningsmidler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

BKI kaffe

BKI kaffe blev grundlagt i 1960 BKI kaffe blev grundlagt i 1960 af en herre ved navn Svend Mathiesen. Faktisk begyndte det hele med, at de...