fredag den 26. januar 2018

Sådan afkalker du kaffemaskinen

Kalkflager omkring varmelegmet i kaffemaskinen vil forårsage en langsomlig kaffebrygningen, som kan koste dig knaster på elregningen.
Men det slet ikke så besværligt at komme kalken til livs, som du måske går og tror. Det vigtigste er at man tager det i opløbet, så man ikke skal kæmpe med fuldkommen tilkalket kaffemaskine. Du bør derfo jævnligt tjekke maskinen for kalk og give den en tur, så snart de første tegn på kalk viser sig.
Eddike er den optimale løsning
Kaffemaskinen afkalkes bedst med en blanding af halvt vand, halvt eddike. Brug af stærke afkalkningsmidler kan skade maskinen indvendigt, men kan dog være godt en gang i mellem.
Sådan gør du: Fyld vandbeholderen og kør maskinen igennem – Ja, så simpelt er det.
Et godt råd kan være, at lade den køre igennem flere gange, afhængig af, hvor tilkalket maskinen er. Hvis kalken sidder godt fast, kan der bruges ren eddike. Er kalken meget genstridig, kan man ty til eddikesyre, men gør det helst ikke. Bruger du eddikesyre, skal du altid huske at køre maskinen igennem med rent vand, nogle gange, bag efter. Når kalken er fjernet, skal vandbeholderen rengøres med en svamp.
Udnyt afkalkningsvandet
Et lille tip kan være, at man ikke bare hælder eddikeblandingen ud i vasken, men genbruger den til, evt at gøre vasken ren, eller armaturet på badeværelset, som også kan være ganske tilkalket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

BKI kaffe

BKI kaffe blev grundlagt i 1960 BKI kaffe blev grundlagt i 1960 af en herre ved navn Svend Mathiesen. Faktisk begyndte det hele med, at de...